Хокей клуб "Авангард": история и постижения

Днес, хокей клуб "Авангард" - един от най-популярните в цялата страна. Купата на Гагарин - вече е в списъка от доста дълго време в лидерите на Continental хокейна лига на (KHL) и да се преструва, за да спечели трофея основната на турнира Екипът е.

съветски период

Хокей клуб "Авангард" (Омск) е основана преди повече от половин век - през 1950. През това време отборът се много имена, "Спартак", "химик", "Шинник", "Каучук", "Аерофлот".

Първият официален мач на клуба Омск датира от 1951 година. След това, в първенството на РСФСР отбор играе с географски съседи - Новосибирск "храна технолог". Четири години по-късно, хокей клуб "Авангард" (по това време, "Спартак") вече дебютира в шампионата на Съветския съюз - и отново в мача срещу отбора Новосибирск. Срещата на два "Спартак" (Новосибирск тогава също взе тази много популярна име) завърши с победа на Омск с резултат 5: 2.

Хокей клуб

В елитната дивизия на Съветския хокей клуб е само четири години по-късно, през 1959 г.. Впоследствие, обаче, нищо по-сериозно Омск не може да бъде постигнато в рамките на Съветския шампионата. Това е разбираемо, тъй като вътрешното хокей на времето - това е преди всичко двете големи Москва клубове - ". Спартак" ЦСКА и Понякога това се разрежда с вечния сблъсък други два клуба от Москва "Динамо" и "Криле на руснаците." Именно в тези четири отбора ще се най-добрите играчи на страната, които формират гръбнака на националния отбор на СССР.

модерен период

Реал слава клуб придобил много по-късно - с началото на първенството на Русия през деветдесетте години. Тогава хокей стана много по-централизирана, тъй като е имало мощен хокей училище в Магнитогорск ( "Металург"), Казан ( "Ak Барове"), Уфа ( "Салават Yulaev"), Толиати ( "Хармония"). Имаше изключение и Омск. Модерна "Vanguard" - хокей клуб, който се спазва и се страхуваше конкуренти. И не е чудно: през 1994 г. отборът печели най-голямата победа в историята на Karaganda "строители" с резултат от 14: 0.

Хокей клуб

С появата на новото хилядолетие, хокейния клуб "Авангард" стана известен не само в страната, но и в цяла Европа. Омск успешно да се извърши не само на вътрешния шампионат, но също така и в международни турнири: Енгелберг Cup (2006/2007), Континентал купа, Купата на Volvo, както и на Европейската купа.

От 2008 г. насам "Vanguard" стана член на Continental хокейна лига. Сезонът за дебют в CHL започна трагично: смъртта на един от най-големите таланти на клуба Омск - Алексей Черепанова. По време на мача с "Hero" на Чехов в сърцето на 19-годишният нападател е спряно. Лекарите не са могли да запазите плейъра.

Хокей клуб

"Vanguard" - хокей клуб, състоящ се по различно време е оборудван с истинска звезда играч. Това има само една легенда Яромир Ягър, който е играл за Омск два пъти: първо 2004-2005 и след това от 2008 г. до 2011 г. В допълнение към Ягър за "Vanguard" играе Максим Sushinsky (Русия), Алексей Kalyuzhny, Сергей Kostitsyn (и двете - Беларус), римски Cervenka (Чехия).

Хокей клуб

Основните постижения на

Безспорно голям успех в историята на клуба - златен медал на първенството на Русия през 2004 година. Тогава "Vanguard" в петте мача от финалната серия победи Магнитогорск "металург",. Също така в актива Омск клуб има сребърни медала сезони 2000/2001, 2005/2006, 2011/2012.

Гагарин купа, Купата на CHL, все още е само в плановете на отбора. През 2012 г. Омск постигнато на турнира финалите, но в крайна сметка загуби от московския "Динамо". По ирония на съдбата, шайбата, която е направила "Динамо" шампиони, отбеляза бившият играч на екипа Омск - Чехия Якуб Klepiš. Сега, не е ясно, когато "Vanguard" ще бъде в състояние да достигне нов връх - много силна Санкт Петербург и Москва "ЦСКА" и Уфа "Салават" и "Ak барове" на Казан.

Омск може да се похвали завладян само Cup Източна конференция (2012 г.), която се присъжда за най-силният от екипа Изток в редовния сезон.

емблемата

Хокей клуб "Авангард", наречен по друг начин "ястреби". Екип на лого е пряко отражение на този прякор. Той съчетава първата буква на клуба "А" и летящ ястреб, свирепи атаки на врага. Logo появи през миналия век, създаването му датира от 1998 година. Неин автор е местен рекламодател Станислав Ivanchenko.

Хоук - символ, който перфектно характеризира философията на играта, "Vanguard". Тази команда учи стойността на силата, скоростта и агресивен хокей, който е нещо като продължение на руската "канадски" стил. Воля за победа и решителност - основен атрибут на клуба Омск, които са присъщи на него по всяко време.