понеделник, 27 февруари 2012 г.

Турнир купа ЗАД "Виктория"



Отборът на Хокеен клуб "Левски-София" ще организира за първа година турнир за деца до 10 годишна възраст. Състезанието ще се проведе на 03.03.2012 година в залата на "Зимен дворец на спорта". Голямата цел на ръководството на клуба е този турнир да се превърне в традиция. С подкрепата на Застрахователна компания "Виктория".

В битките за купа ЗАД "Виктория" ще вземат участие цели шест клуба. Имената на тимове са следните : "ЦСКА-София", "Айсберг", "Славия-София", "Levski - Ice Bear" и "НСА". Очакваната бройка на децата, състезаващи се  в хокейните "битки" да е над 90. На детският турнир ЗАД "Виктория" ще има сериозен брой алдитория. По предварителни очаквания бройката ще надвишава 300 зрители.Спортното събитие ще бъде отразено от различни електронни и телевизионни медии.

В ръководството на тези клубове са бивши и настоящи хокеисти, национални състезатели с годишен международен опит като професионалисти. Всички клубове ще получат медали и купи като ще бъдат отличени и най-добрите хокеисти от всички тимове.

Хокеен клуб "Левски-София" започва участието си в държавното първенство през далечната 1953 година като до този момент този клуб взима участие в шампионата на България. Носител на титлата цели 13 пъти. Вице-шампион пък 19. Във витрината на клуба има и 17 купи на страната.

Новата голяма цел на Георги Димитров и Димитър Стоичков (бивши национални състезатели) е "възраждането" на детско-юношеския хокей. Вече втора година ХК "Левски-София" развива млади таланти като състава може да се похвали и с чуждестранни деца. На този етап в клуба тренират 15 момчета като голямото желание на треньорите е тази бройка да се покачи значително.


Основна цел на клубът е да селектира деца с перспективи за спортно развитие, използване възможностите на хокейната игра, като превенция срещу нетолерантността, насилието, употребата на цигари, алкохол и наркотици, формиране и развитие на социални качества в децата – умения за работа в екип, толерантност и солидарност.



Всеки, който има желание да наблюдава детският турнир ЗАД "Виктория" може да го направи на 03.03.2012 година в "Зимен дворец на спорта". Часът на събитието е от 09:00 до 12:00 часа. Вход свободен.

сряда, 22 февруари 2012 г.

Първи сериозни успехи за Хокеен Клуб "Левски-София"



Хокеен Клуб "Левски-София" спечели престижното трето място в турнира организиран в памет на Кирил Въжаров. Това беше и първият по-голям успех за новосъздадената детска школа.

След изиграването на цели три двубоя в рамките на един ден, децата на Левски постигнаха две победи и един равен резултат срещу тимовете на "ЦСКА-София" и "Айсбег". Първият успех дойде срещу "ЦСКА", след добра игра и категорично 5:0 децата имаха много сериозни поводи за радост.
Последваха два мача срещу "Айсберг", които завършиха съответно 1:1 и 2:1 в полза на "Левски -София.

Друга важна информация е това, че тимът на Хокеен Клуб "Левски-София" ще организира нов турнир. Датата вече е официализирана като "Зимният празник" ще се състои на 03.03.2012 година на пързалката - "Зимен дворец на спорта". Чакаме ви !

За повече информация - клипове и снимков материал за "Левски-София" може да намерите в официалната ни страница във ''Facebook''.

http://www.facebook.com/groups/296312869741/

събота, 24 декември 2011 г.

Проведе се детският хокеен турнир за купата на ЧЕЗ







В Зимния дворец на спорта в София се проведе детският хокеен „Турнир за купата на ЧЕЗ“, съобщиха от дружеството. Събитието протече под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. В инициативата се включиха над 100 деца до 10-годишна възраст от училища и детски градини в столицата.
Преди началото на турнира министър Нейков връчи награда на най-малкия играч – Кристиян Пандилов. На официалното откриване на състезанието присъства и финансовият директор на „ЧЕЗ България“ ЕАД Марцел Митошинка.

„Искам да изкажа своето задоволство от организирането на този турнир. Много се радвам, че успяхме да съберем толкова много деца. Благодаря за подкрепата на ЧЕЗ, надявам се и вбъдеще да ни помагат и сътрудничат. Пожелавам турнирът да се превърне в традиция. “, каза министър Свилен Нейков..
ЧЕЗ не за първи път подкрепя подобни каузи като от години организира или участва в различни по вид игри и състезания. Една от редовните спортни прояви, в която компанията се включва, е Националната работническа спартакиада на енергетиците. По време на последното девето издание на състезанието (14-18 септември 2011 г.) отборите на ЧЕЗ представиха компанията в дисциплини като мини футбол, стандартен и плажен волейбол, тенис на маса, стандартно и щафетно плуване, теглене на въже и баскетбол.



петък, 2 декември 2011 г.

Профилни снимки на всички деца на Х.К. Левски-София



Ето това са всички състезатели на Х.К. Левски-София !

Треньор на отбора : Георги Димитров

Помощник треньор : Димитър Стоичков


Утре 03.12.2012 ще се проведе тренировъчно занимание на "Зимен Дворец" като часът на тренировката е 10:45 часа.

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Състав на Хокеен клуб - Левски София


Състав на ХК Левски София. Очаквайте скоро индивидуални профили на всички състезатели.
За повече информация и снимков материал може да видите на страницата във facebook.
http://www.facebook.com/groups/296312869741/10150384847099742/?notif_t=group_activity

събота, 8 октомври 2011 г.

Стани част от хокеен клуб Левски София



Всеки, който желае да се занимава и да започне своят път към хокея може да стане част от отбора на Левски София. Треньорското ръководство набира деца между 6 - 12 годишна възраст. Децата ще имат възможност да се занимават с този спорт при квалифицирани и опитни треньори и бивши национални състезатели.

Тази година за пръв път ХК Левски София ще участва в софийското първенство в което ще имат възможност да се изявят и състезават срещу свои връстници. Преди това разбира се децата ще бъдат подготвяни и обучавани във всички аспекти на този зимен спорт. Важна подробност е това, че всички деца, които искат да бъдат част от клуба ще получат пълна екипировка, която да направи удоволствието на децата от пързалянето - пълно !

За контакти :

ХК Левски София - Фейсбук

Email - georgi_dimitrov14@abv.bg


Всеки който иска да намери повече информация и снимки от тренировъчния процес може да разгледа във ''Facebook''.